Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Natillas
- 65 g de azúcar
- 1 huevo
- 220 g de leche entera
- 4 g de azúcar vainillado
- 20 g de maicena
Bizcocho
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar
- 450 g de piña troceada en conserva (con su jugo)
- 250 g de harina de repostería (y algo más para enharinar)
- 250 g de azúcar
- 2 huevos
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 2 cucharaditas de bicarbonato
Crema de relleno
- 30 g de azúcar
- 4 g de azúcar vainillado
- 400 g de queso cremoso
Cobertura
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 12 nueces en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1182 kJ / 282 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 196.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortas blandas de anís
1h 20 min
Pastel cordobés
1 godz. 45 min
Tarta rayada
3h
Pastel de piña y crema
2 Std. 45 Min
Pastelitos de piña y coco
1 godz. 45 min
Tarta de queso y chocolate al vapor
1h
Natillas de jarabe de arce
20 min
Tarta versátil de celebración
1h 30 min
Bizcocho al caramelo
3h
Cheesecake de mango
5h 20 min
Tarta de frambuesas y chocolate
7h
Tarta de chocolate con leche y frutos rojos
2 godz. 30 min