Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendra molida
- 100 g de azúcar glas (y algo más para espolvorear)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- ¼ de cucharadita de agua de azahar
- 50 g de mermelada de naranja
- harina de trigo para espolvorear
- 2 láminas de masa de hojaldre cuadradas
- 1 huevo batido
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 300 kJ / 71 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 11.3 mg
Alternatywne przepisy
Pastel cordobés
1 godz. 45 min
Pastelitos de piña y chocolate
2h 30min
Mokamisú
3h 15min
Brazos de chocolate y praliné
3h
Glorias de yema
5h 15min
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2h
Galletas con baño de chocolate y nueces pacanas
1h
Bundt cake de calabaza
1 godz. 30 min
Hojaldre de mascarpone y manzana
45 min
Flan tres leches
2h 30min
Roscón tres chocolates
4h 15min
Flan de queso cremoso
5u. 50min