Pan de Cádiz

Pan de Cádiz

4.4 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz.
30 raciones

Składniki

Mazapán
  • 250 g de azúcar glas
  • 250 g de almendra molida
  • 50 g de clara de huevo pasteurizada
Dulce de batata
  • 300 g de batata con piel lavadas
  • 150 g de azúcar
  • 2 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • ½ palo de canela
Crema de yemas
  • 100 g de yemas de huevo
  • 150 g de azúcar
  • 50 g de agua
  • 15 g de maicena
Montaje y terminación
  • 150 g de frutas confitadas variadas de 3 colores (rojo, verde y amarillo)
  • 150 g de cabello de ángel
  • 1 yema de huevo para pincelar
  • 1 cucharada de agua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 31.1 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...