Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar moreno - 200 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharada de vinagre
Bizcocho plancha de chocolate
- 4 huevos
- 100 g de azúcar ( y algo más para espolvorear)
- 80 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 30 g de cacao puro en polvo
Nata montada
- 80 - 100 g de cacahuetes tostados salados
- 200 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 50 g de queso mascarpone
Montaje
- 100 g de azúcar
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 25 g de agua
- 80 g de nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2023 kJ / 483 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 118.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3j 40 menit
Pastel de Halloween Jack Skellington
4 Std. 15 Min
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Tronco navideño de chocolate
2 godz. 30 min
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13h 30min
Rollo de chocolate
3ωρ. 15 λεπτ.
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta monstruo de las galletas
2h 45min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Coberturas de chocolate y aceite
15 Min
Tarta de chocolate y mantequilla salada
1h 25min
Frosting de chocolate y mantequilla
10 min