![Vasitos de tarta de sidra Vasitos de tarta de sidra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9d61f3fc-e28d-486f-8a6c-1c8d9a1b6634/Derivates/2b13f0d1-3f68-41d3-9281-7635fc5c5b90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 hojas de gelatina
- 400 g de sidra natural
- 250 g de azúcar
- 1 plancha de bizcocho genovés o 3 discos de base de tarta (p.e. Hacendado®)
- 250 - 300 g de compota de manzana
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 250 g de queso mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1772 kJ / 424 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 16.2 g
- Sód
- 30.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 godz. 10 min
Arroz con leche al estilo asturiano
1 godz.
Tarta de Santiago
1 godz. 10 min
Tarta de almendras
50min
Pastel de batata (sin gluten y sin lactosa)
6h 15min
Tarta de almendra (Pegarata)
2h 30min
Pudin inglés (Bread and butter pudding)
1 Std. 30 Min
Cheesecake de mango
5h 20 min
Crema de arroz con leche con sabayón y coulis de frambuesa
30 min
Flan de licor de café
5h 15min
Biscuit de café y dátiles
5 Std.
Flan de queso tetilla con reducción de licor de café
6h 30min