Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 hojas de gelatina
- 400 g de sidra natural
- 250 g de azúcar
- 1 plancha de bizcocho genovés o 3 discos de base de tarta (p.e. Hacendado®)
- 250 - 300 g de compota de manzana
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 250 g de queso mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1772 kJ / 424 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 16.2 g
- Sód
- 30.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goxua (País Vasco)
1ωρ. 35 λεπτ.
Yogur con ciruela en Varoma
13 Std. 10 Min
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2h
Caramelos de casadielles
25min
Flan de queso tetilla con reducción de licor de café
6 Std. 30 Min
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Croquetas de crema catalana
9 Std. 10 Min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5h
Pastel frío de melocotón y su sorbete
4 Std. 30 Min
Arroz con leche al estilo asturiano
1h
Flan de licor de café
5h 15 min
Leche frita
2h 45 min