Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán
- 110 g de almendras crudas sin piel
- 110 g de azúcar
-
3
yemas de huevo
lub 1 huevo - 80 g de mantequilla fundida
-
20
gotas de aroma de almendra amarga
lub 2 almendras amargas crudas - 20 g de ron dorado
Montaje
- 2 - 3 láminas de masa de hojaldre de 28x35 cm
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de nata
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 1 cucharadita de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1610 kJ / 385 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yogur de coco y piña en Varoma
12 Std. 15 Min
Cortezas de pollo
1 Std. 10 Min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Pizza arcoiris
2h 10min
Barba de dragón
2h
Bizcocho de piña con crema de queso chocolate y frutos secos (Božská mana)
3 Std. 30 Min
Mug cake con coco (Vegano)
20 Min
Tarta de almendra (Pegarata)
2 Std. 30 Min
Buñuelos con crema de azafrán
40min
Roscas de limón y anís de Ribeira
2 Std. 30 Min
Arroz con leche de almendras
55 min
Arroz con leche al estilo asturiano
1 Std.