Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de mazapán
- 4 huevos
- 225 g de azúcar
- 225 g de almendra molida
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
Relleno de yema
- 85 g de azúcar
- 35 g de almendra molida
- 1 huevo batido
- 2 - 3 cucharadas de azúcar glas (y algo más para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 940 kJ / 224 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 24.8 mg
Alternatywne przepisy
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13 Std.
Bizcocho de leche condensada y naranja con semillas de amapola
1 godz.
Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)
3 Std. 30 Min
Crema inglesa con cobertura rota de caramelo
1 godz. 15 min
Trufas de tiramisú
45 min
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 Std. 30 Min
Marañuelas de Avilés
3 godz. 15 min
Coquitos rellenos de chocolate
1 godz. 20 min
Pan de Cádiz
6h
Tarta versátil de celebración
1h 30min
Soplillos de Murtas
4 godz.
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30 min