![Pastel semifrío de praliné de avellanas Pastel semifrío de praliné de avellanas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0aed09118c9f899b22b9256b1b0a4f68/Derivates/0a5d06d521243026039f1485561c1c3de1757034.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dacquoise de avellanas
- 2 huevos
- 65 g de azúcar glas
- 45 g de avellanas tostadas molidas
- 20 g de granola
Crujiente de praliné
- 100 g de chocolate con leche praliné en trozos
- 100 g de barquillos cubiertos de chocolate, en trozos
Mousse de praliné
- 3 hojas de gelatina
- 350 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate con leche praliné, en trozos
- 30 g de crema de cacao y avellanas
Terminación
- 20 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2151 kJ / 514 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 133.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulant de chocolate
25 Min
Tarta esponjosa de limón
3 Std.
Brazo gitano de café
1h 30min
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Brazos de chocolate y praliné
3 Std.
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta gijonesa
4h
Hojaldre de chocolate y avellanas
2h
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 Std. 30 Min
Tarta cremosa de melocotón
3 Std. 15 Min
Brazo de gitano con frambuesas
1 Std. 20 Min
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3 Std.