Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dacquoise de avellanas
- 2 huevos
- 65 g de azúcar glas
- 45 g de avellanas tostadas molidas
- 20 g de granola
Crujiente de praliné
- 100 g de chocolate con leche praliné en trozos
- 100 g de barquillos cubiertos de chocolate, en trozos
Mousse de praliné
- 3 hojas de gelatina
- 350 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate con leche praliné, en trozos
- 30 g de crema de cacao y avellanas
Terminación
- 20 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2151 kJ / 514 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 133.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Hojaldre de mascarpone y manzana
45min
Brazos de chocolate y praliné
3h
Tarta Sacher
3h
Tarta de Pascua de coco y chocolate
3h
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13h 30 min
Tarta panal
6h
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15min
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Brazo gitano de café
1h 30min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3h 20min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h