Bombón de vainilla y caramelo

Bombón de vainilla y caramelo

3.1 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 unidades

Składniki

Salsa de caramelo
  • 250 g de azúcar
    250 g de azúcar moreno
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1030 g de agua
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
  • 1 cucharada de vinagre
Cobertura de chocolate
  • 120 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
  • 15 g de mantequilla
Base de chocolate
  • 100 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
  • 30 g de mantequilla en trozos
  • 100 g de barquillos en trozos pequeños
Crema de vainilla
  • 1 vaina de vainilla
  • 200 g de leche
  • 2 huevos
  • 50 g de azúcar
  • 20 g de maicena
  • 200 g de nata (35% de grasa) fría

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 77 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 6088 kJ / 1455 kcal
Tłuszcz 102.7 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 52.5 g
Węglowodany 113.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...