Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de avellanas
- 50 g de azúcar
- 1 cucharada de agua
- 20 g de avellanas tostadas (peladas)
Bizcocho
- 150 g de almendra molida
- 150 g de azúcar glas
- 4 claras de huevo
Crema de relleno
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 130 g de leche
- 20 g de maicena
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Montaje
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1597 kJ / 382 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 47.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tarta San Marcos
4h
Tronco de Navidad de mazapán
1h
Coulant de turrón
15min
Bocaditos de chocolate blanco y caramelo salado
1h 30 min
Marquesas
30 min
Tarta Sacher
3h
Crujiente de almendras
1h
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2 godz.
Tarta Tatín (Puntos del azúcar)
1h