Pastel ruso con praliné de avellanas

Pastel ruso con praliné de avellanas

4.6 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 raciones

Składniki

Praliné de avellanas
  • 50 g de azúcar
  • 1 cucharada de agua
  • 20 g de avellanas tostadas (peladas)
Bizcocho
  • 150 g de almendra molida
  • 150 g de azúcar glas
  • 4 claras de huevo
Crema de relleno
  • 60 g de azúcar
  • 3 yemas de huevo
  • 130 g de leche
  • 20 g de maicena
  • 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Montaje
  • 2 cucharadas de azúcar glas
  • 2 - 3 cucharadas de almendra laminada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 382 kcal / 1597 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 47.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...