Pastel ruso con praliné de avellanas

Pastel ruso con praliné de avellanas

4.6 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 raciones

Składniki

Praliné de avellanas
  • de azúcar
    50 g
  • de agua
    1 cucharada
  • de avellanas tostadas (peladas)
    20 g
Bizcocho
  • de almendra molida
    150 g
  • de azúcar glas
    150 g
  • claras de huevo
    4
Crema de relleno
  • de azúcar
    60 g
  • yemas de huevo
    3
  • de leche
    130 g
  • de maicena
    20 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
    50 g
Montaje
  • de azúcar glas
    2 cucharadas
  • de almendra laminada
    2 - 3 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 382 kcal / 1597 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 47.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...