Milhojas de chocolate y caramelo

Milhojas de chocolate y caramelo

4.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 raciones

Składniki

Crocanti de frutos secos
  • 30 g de avellanas tostadas
  • 30 g de nueces en mitades
  • 30 g de almendras tostadas sin sal
  • 30 g de pistachos (sin piel y sin sal)
  • 250 g de azúcar
  • 1070 g de agua
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 30 g de mantequilla
  • 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
  • 300 g de nata (35% de grasa)
  • 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 30 g de mantequilla en trozos
Hojaldre
  • 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
  • 2 cucharada de azúcar glas

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 4 raciones

Sód 1273 mg
Białko 52.3 g
Kalorie 22705 kJ / 5431.8 kcal
Tłuszcz 373.6 g
Błonnik 38.1 g
Tłuszcz nasycony 173.7 g
Węglowodany 465 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...