Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocanti de frutos secos
- 30 g de avellanas tostadas
- 30 g de nueces en mitades
- 30 g de pistachos (sin piel y sin sal)
- 30 g de almendras tostadas sin sal
- 250 g de azúcar
- 1070 g de agua
- 30 g de mantequilla
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla en trozos
Hojaldre
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 22705 kJ / 5431.8 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 465 g
- Tłuszcz
- 373.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 173.7 g
- Błonnik
- 38.1 g
- Sód
- 1273 mg
Alternatywne przepisy
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Tarta helada de trufa y avellanas
31 Std.
Brazos de chocolate y praliné
3h
Bizcochitos rellenos de crema y fresa
2 godz.
Bombas crujientes de crema
5 Std. 30 Min
Crema pastelera
10 min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2u. 35min
Fantasmas de merengue
4h
Brazo de gitano
3h