Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pane raffermo a pezzi
- 30 g di pecorino a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 16 sarde fresche, pulite e aperte a libro
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3878 kJ / 927 kcal
- Białko
- 86.1 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Panelle
1 Std. 25 Min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Sfinciuni
3h 30min
Linguine al nero di seppia
45min
Pesce spada al salmoriglio
5 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1 Std.
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Polpette con le sarde
25min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1 Std.