Cestini di patate e uova tartufati
TM31 TM5 TM6

Cestini di patate e uova tartufati

4.1 (18 ocen)

Składniki

  • 4 patate grosse, pelate e tagliate a metà nel senso della lunghezza
  • 2 patate medie, pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 100 g di carote, pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 800 g di acqua
  • 1 pizzico di sale grosso
  • 8 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 30 g di tartufo nero fresco + q.b.
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 80 g di scamorza a tocchetti (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2286.8 kJ / 546.6 kcal
Białko
23.8 g
Węglowodany
65.4 g
Tłuszcz
21.9 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Błonnik
13.2 g
Sód
428.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy