Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 patate grosse, pelate e tagliate a metà nel senso della lunghezza
- 2 patate medie, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 100 g di carote, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di sale grosso
- 8 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 30 g di tartufo nero fresco + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di scamorza a tocchetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2286.8 kJ / 546.6 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 13.2 g
- Sód
- 428.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata allo speck
35min
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1h
Zucchine ripiene
1h 10min
Uova con purea profumata
30 min
Peperoni ripieni
1h 5min
Carciofi romani gratinati
45 min
Peperoni dolci ripieni (senza glutine)
25min
Fagottini di melanzane
1 godz. 45 min
Bocconcini di polenta e salsiccia al forno
1h 25min
Uova in tazza su strati di verdura
45 min
Bruschette saporite
40 min
Frittata gusto pizza
50min