Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 patate grosse, pelate e tagliate a metà nel senso della lunghezza
- 2 patate medie, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 100 g di carote, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di sale grosso
- 8 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 30 g di tartufo nero fresco + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di scamorza a tocchetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2286.8 kJ / 546.6 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 13.2 g
- Sód
- 428.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata allo speck
35 dk
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min
Shakshuka (Crema di pomodori e peperoni con uova)
35 dk
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1 Std. 10 Min
Piccole parmigiane filanti al vapore
2h 35min
Tartare di pomodori e peperoni
15 Min
Patate svedesi
55 dk
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7 Std. 30 Min
Fagottini verdi al vapore
45 dk
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Frittata gusto pizza
50 dk
Polpette di funghi alla siciliana
50 dk