Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pangrattato
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 800 g di seppioline pulite, lavate e a metà
- 8 gamberi crudi sgusciati interi
- 200 g di patate a pasta gialla, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 100 g di funghi champignon sott'olio, scolati
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Seppie con i piselli
40min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 Std.
Moscardini al limone
30 Min
Coda di rospo con verdure
40min
Filetto di orata con peperoni
25 Min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 Min
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40min
Anelli di totano in umido
30 Min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min