Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di acqua
- 30 g di vino bianco
- 250 g di melanzana a dadini
- 8 calamari freschi, le tasche, pulite e lavate
- 50 g di pangrattato
- 240 g di pomodori maturi a pezzi
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1u.
Funghi champignon ripieni
1 Std. 5 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1u.
Champignon ripieni al forno
1u.
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1h 30 min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50min
Zucchine ripiene di uova
1u.
Polpo agli agrumi
1u.
Salmone al coriandolo
40min
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10min
Calamari ripieni
1h 30 min