Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di acqua
- 30 g di vino bianco
- 250 g di melanzana a dadini
- 8 calamari freschi, le tasche, pulite e lavate
- 50 g di pangrattato
- 240 g di pomodori maturi a pezzi
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Calamari alla napoletana
40min
Calamari ripieni su crema di pane
1u. 10min
Polpo agli agrumi
1h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1 Std. 30 Min
Polpo con patate alla salentina
1u. 10min
Polpo in rosso
35min
Polpo al vino rosso
1h
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Calamari cipolle e patate
50min