Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di dentice, eviscerato e squamato
- 6 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla bianca a fette
- 2 limoni, preferibilmente biologici a fettine
- 2 arance, preferibilmente biologiche a fettine
- 2 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- 500 g di acqua
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150.2 kJ / 513.9 kcal
- Białko
- 52.4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 150 mg
Alternatywne przepisy
Moscardini al limone
30min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 Std. 20 Min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h
Orata al sale
40min
Spigole all'acqua pazza
30min
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Pesce spada all'arancia
40min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min