Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetti di sgombro (1000 g circa), puliti, deliscati e aperti a libro
- 300 g di acqua
- 300 g di aceto di vino bianco
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi ripieni
50min
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50min
Orata al sale
40 min
Spigole all'acqua pazza
30min
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40 min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Triglie con marinata di capperi e olive
1óra
Dentice agli agrumi
45 min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30min
Alici alla Reggina
45 min
Carciofini sott'olio
721h 30min