Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peperoni
- 500 g di peperoni gialli, puliti e a metà
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di mollica di pane
- 10 g di pinoli
- 10 g di uvetta sultanina
- 4 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1205 kJ / 249 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
Alternatywne przepisy
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Peperoni ripieni di carne
1 Std. 20 Min
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Peperoni ripieni
1u. 5min
Zucchine ripiene alla ligure
1 godz. 30 min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40 Min
Melanzane ripiene
1 godz. 30 min
Pitta chicculiata
4 godz. 45 min
Caponata alla catanese
1h
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4h 15min
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1h
Peperoni alla piemontese
55 Min