Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di baccalà ammollato e dissalato (600 g circa)
- 320 g di patate, pelate e a fette sottili (2 mm circa)
- 160 g di peperoni rossi, puliti e a pezzi (2-3 cm)
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di maggiorana secca
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1j
Alici ripiene al Varoma
50 menit
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1j
Zuppa di baccalà
1j
Baccalá alle olive
25 min
Alici alla Reggina
45 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 menit
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min
Baccalà alla ligure
1j