Wersje kompatybilne
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di vongole, fresche e pulite
- 500 g di cozze fresche pulite
- 250 g di cous cous precotto a grana media
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 300 g di passata di pomodoro
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494.7 kJ / 357 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 579 mg
Alternatywne przepisy
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Pesce spada al salmoriglio
5 Min
Cozze al vino bianco
40min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 min
Marinatura per pesce alla griglia
15 Min
Cous cous con calamaretti
40min
Cous cous di pesce alla trapanese
3 Std. 30 Min
Triglie in salsa piccante
30min
Scampi alla busara
35min
Fusilli al pesce spada e mandorle
30min
Farfalle pesto e gamberi
20 Min
Zuppa di cozze
1 Std.