Wersje kompatybilne
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di vongole, fresche e pulite
- 500 g di cozze fresche pulite
- 250 g di cous cous precotto a grana media
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 300 g di passata di pomodoro
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494.7 kJ / 357 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 579 mg
Alternatywne przepisy
Orzotto alla marinara
35 Min
Zuppa di merluzzo e cozze
50 Min
Granita di gelsi
15 min
Cornucopia ripiena di tagliolini al merluzzo e lenticchie
2 Std. 20 Min
Cous cous ai profumi di Sicilia (vegan)
1 Std. 10 Min
Cous cous con calamaretti
40 Min
Cous cous di pesce alla trapanese
3h 30min
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40 Min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1h 45min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min
Farfalle asparagi e bottarga
35 Min