
Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody1200 g
-
soli1 czubata łyżeczka
-
oliwy z oliwek70 g
-
ryżu długoziarnistego350 g
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
gruszki3
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao6 kostek
-
przecieru pomidorowego, typu passata400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
470 kcal /
1969 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
679 mg