Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą

Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą

4.5 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    1200 g
  • soli
    1 czubata łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    70 g
  • ryżu długoziarnistego
    350 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    300 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • gruszki
    3
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
    6 kostek
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    400 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 470 kcal / 1969 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 679 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...