Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą

Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą

4.5 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 1200 g wody
  • 1 czubata łyżeczka soli
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 350 g ryżu długoziarnistego
  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 3 gruszki
  • 6 kostek gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
  • 400 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 3 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 679 mg
Białko 11 g
Kalorie 1969 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...