Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
Składniki
-
1200 g wody
-
1 czubata łyżeczka soli
-
70 g oliwy z oliwek
-
350 g ryżu długoziarnistego
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 gruszki
-
6 kostek gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
3 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1h
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1h 40min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55min
Skandynawski brunch
1h 20min
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1h 10min
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
45min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 30min