Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
Składniki
-
1200 g wody
-
1 czubata łyżeczka soli
-
70 g oliwy z oliwek
-
350 g ryżu długoziarnistego
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 gruszki
-
6 kostek gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
3 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka ryżowa z warzywami i szynką; Deser z mascaropne i winogronami
50 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 godz.
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
40 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45 min
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min