
Urządzenia i Akcesoria
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Knedle szpinakowe
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 gałązek
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki200 - 250 g
-
szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)200 g
-
mleka50 g
-
sera mozzarella twardego lub w kulce, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki125 - 150 g
-
mąki pszennej40 g
-
jajka3
-
soli½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
bułki tartej (opcjonalnie)2 - 3 łyżki
Pomidorowe ragout
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy i dłoni20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego10 - 20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
pomidorków koktajlowych250 g
-
bazylia, świeża tylko liście, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
656 kcal /
2760 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
58 g
Błonnik
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska