Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout

Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout

4.3 97 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Knedle szpinakowe
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 gałązek
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
    200 - 250 g
  • szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)
    200 g
  • mleka
    50 g
  • sera mozzarella twardego lub w kulce, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
    125 - 150 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • jajka
    3
  • soli
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • bułki tartej (opcjonalnie)
    2 - 3 łyżki
Pomidorowe ragout
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy i dłoni
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    10 - 20 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • pomidorków koktajlowych
    250 g
  • bazylia, świeża tylko liście, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 656 kcal / 2760 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...