Wersje kompatybilne
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Savory Crunchy Topping
- 1 egg white, from a large egg
- 1 oz extra virgin olive oil
-
1
oz honey
lub 1 oz agave - ½ oz water
- 2 tsp kosher salt
- 6 oz sunflower seeds
- 3 oz chia seeds
- 3 oz flaxseeds
- 3 oz sesame seeds, raw
- 1 oz sweet smoked paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
Roasted Garlic Purée
- 24 garlic cloves, peeled
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- ½ oz water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Brussels Sprouts
- 30 oz water
- 16 oz Brussels sprouts, cleaned and trimmed
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- extra virgin olive oil, to drizzle
Savory Hummus
- 1 lemon
-
1
can chickpeas (15 oz), drained and rinsed
lub 16 oz edamame, shelled - 4 ½ oz extra virgin olive oil
- 2 oz tahini
- 2 oz water
-
2
tsp white balsamic vinegar
lub 2 tsp cider vinegar - 1 tsp salt
- 1 tsp freshly ground black pepper
- 1 oz harissa
- 1 tsp za'atar
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground smoked paprika
- 4 tbsp pomegranate molasses, to drizzle (opcjonalnie)
- 2 oz sun-dried tomatoes, to serve (opcjonalnie)
- 2 oz green olives, to serve (opcjonalnie)
- 2 oz preserved lemon, to serve (opcjonalnie)
- 2 oz walnuts, to serve (opcjonalnie)
- fresh marjoram, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4176 kJ / 998 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 82 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 2190 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower and Date Tagine
55 min.
Cauliflower Tacos Al Pastor
1h 10 min.
Basic Pinto Beans
4h 5min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4h 20min
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1u. 55min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1h 50min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1h 10 min.
Sausage Stuffed Kabocha
2 Std. 45 Min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 min.
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min.
Ground Coffee
5 min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 min.