Zucchini and Almond Pulp Bread

Zucchini and Almond Pulp Bread

4.7 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 slices

Składniki

  • zucchini trimmed, cut into pieces (2 in.)
    16 oz
  • sugar
    4 oz
  • large eggs
    2
  • leftover almond pulp from homemade almond milk (see Tip)
    6 oz
  • vegetable oil plus extra to grease
    2 ½ oz
  • vanilla extract
    1 tsp
  • all-purpose flour
    6 oz
  • baking powder
    1 tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground ginger
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • chopped walnuts (opcjonalnie)
    3 oz
    3 oz chopped almonds

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 304 kcal / 1272 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 234 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...