
Urządzenia i Akcesoria
Zucchini and Almond Pulp Bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 slices
Składniki
-
zucchini trimmed, cut into pieces (2 in.)16 oz
-
sugar4 oz
-
large eggs2
-
leftover almond pulp from homemade almond milk (see Tip)6 oz
-
vegetable oil plus extra to grease2 ½ oz
-
vanilla extract1 tsp
-
all-purpose flour6 oz
-
baking powder1 tsp
-
baking soda½ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
salt½ tsp
-
ground ginger½ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
chopped walnuts (opcjonalnie)3 oz
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
304 kcal /
1272 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
234 mg