Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almendra y azúcar glas
- 150 g de almendra molida (no casera)
- 150 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 120 g de azúcar
- 35 g de agua
- 105 g de clara de huevo a temperatura ambiente
- 1 punta de cuchillo de colorante oro (en pasta o gel)
Crema de mantequilla
- 325 g de mantequilla en dados de 2 cm
- 4 claras de huevo
- 220 g azúcar glas
Montaje
- 1 plátano
- grageas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 64.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan frito indio (panipuri)
1h
Mochi a la mantequila con sorbete de piña Al vacío TM6
Brak ocen
Crêpes al curry con chutney de mango
1h 15 min
Caracolas de hojaldre con gorgonzola
45min
Brioche
8h
Fardelejos (La Rioja)
30min
Bricks de patata con yema
2h 20min
Cake de chocolate con jengibre confitado y cremoso de anís (Sergio y Javier Torres)
8h
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45min
Cheesecake de vainilla horneado
13hod. 20min
Chouquettes
1h
Hogaza rústica con centeno
16 Std.