Panettone de avellanas y marron glacé

Panettone de avellanas y marron glacé

4.7 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 10 min
2 unidades

Składniki

Masa madre
  • 80 g de leche entera
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 360 g de harina de fuerza
  • 1 huevo batido
Masa
  • 120 g de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • 4 huevos
  • 200 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
  • 170 g de mantequilla en trozos pequeños
  • 100 g de avellanas tostadas troceadas
  • 7 marrons glacés
  • harina de fuerza
  • 8 - 10 cubitos de hielo (para el horno)
Glaseado de castañas
  • 200 g de azúcar moreno
  • 1 marron glacé
  • 35 g de clara de huevo
  • 2 cucharaditas de azúcar glas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 60.07 g
Kalorie 12926 kJ / 3092 kcal
Tłuszcz 123.11 g
Błonnik 14.42 g
Węglowodany 435.97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...