![Pasteles de merengue y gelatina de frambuesa Pasteles de merengue y gelatina de frambuesa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40378196-C206-4CEE-A389-2E3425FB7817/Derivates/5683f231-38a2-4396-857e-9f80355890e4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelatina de mermelada
- 6 hojas de gelatina
- 150 g de mermelada de frambuesas
- 250 g de zumo de arándanos rojos
- 1 cucharadita de agaragar (3 g)
Plancha de bizcocho genovés
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Merengue de mermelada y montaje
- 100 g de mermelada de frambuesas
- 60 g de azúcar
- 40 g de agua
- 2 claras de huevo
- 2 - 3 gotas de colorante rojo (opcjonalnie)
- 24 frambuesas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 387 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 52.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Charlota de mandarinas
6h 30min
Bambas Boston cream
2ч.
Barquillos de fresa
1ч. 20 мин.
Tulipas
50 мин.
Delicias de melocotón en conserva
5h
Rosquillas fritas de nuez moscada
30 min
Tarta de fresas y nata
1h 15min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1ч. 30 мин.
Xuxos de crema
1ч. 30 мин.
Helado de mascarpone y albaricoque
3h 30min
Helado de piña
8h 20min