Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 190 g de harina
- 20 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 5 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de canela molida
- 40 g de manteca de cerdo
-
80
g de vino de Madeira
lub 80 g de vino dulce - 5 g de vinagre
Relleno
- 120 g de azúcar
- 2 cucharadas de café soluble
- 500 g de queso mascarpone
Montaje
- 1 clara de huevo batida
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 10 - 15 g de perlas de chocolate
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de aguacate
4u. 15min
Postre de bizcocho y crema de queso
30min
Ganache de maracuyá
4h 40min
Caracolas de hojaldre con gorgonzola
45min
Crêpes de piña colada (HESTAN CUE)
1 Std. 10 Min
Helado de queso de Mahón
15min
Bambas Boston cream
2h
Mini eclairs de frambuesa
3 Std.
Helado de avellana
5h 10min
Bizcocho de nuez con cobertura de queso y chocolate blanco.
3h 10min
Bizcocho plancha de chocolate
30min
Crema pastelera (Espesar)
15min