Geoda cake

4.1 8 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 raciones

Składniki

Cristales de caramelo
  • de azúcar
    500 g
  • de glucosa
    2 cucharadas
  • de colorante violeta
    4 puntas de cuchillo
  • de agua
    140 g
  • agua con 1 chorrito de vinagre
    2000 g
Bizcochos
  • de azúcar
    400 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente en trozos
    400 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de vainilla líquida
    1 cucharada
  • huevos
    6
  • de cacao puro en polvo
    50 g
  • de polvo de hornear
    1 sobre
  • de harina de repostería
    350 g
Crema de relleno
  • de queso mascarpone
    450 g
  • de nata (35% de grasa)
    450 g
  • de azúcar
    150 g
  • de cacao puro en polvo
    25 g
  • de mango maduro en trozos de 2 cm (2-3 unidades)
    500 g
  • de pepitas de chocolate
    2 cucharadas
Decoración
  • de fondant (pasta de azúcar) blanco
    750 - 1000 g
  • azúcar glas para espolvorear
  • de colorante oro
    2 - 3 puntas de cuchillo

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 669 kcal / 2799 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 93.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 76.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...