![Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28E260D3-27D8-486C-9F00-56B647CB56F6/Derivates/50e2c0fb-8bb7-4924-9b4c-feb98aef1f6c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 láminas de masa filo
- 60 g de mantequilla
- 50 g de aceite de girasol
- 200 g de almendras laminadas (y alguna más para decorar)
- 125 g de almendra molida
- 100 g de azúcar glas
- 45 g de agua de azahar
- 340 g de miel
- 2 cucharadas de canela molida
- 20 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscos de vino
45 min
Pastela moruna
5 Std. 30 Min
Rosquillas de batata (Kuih keria) - Malasia
2 Std. 20 Min
Briouats de almendra con miel y sésamo
2 Std.
Pastela de pato con albaricoques y piñones
50 min
Baklava de chocolate - Turquía
4 godz. 45 min
Samosas de pollo - India
2 Std. 20 Min
Cortadillos de cidra
1 Std.
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1 Std. 5 Min
Cheesecake con praliné de almendras
4 Std.
Vindaloo de cordero - India
1 Std. 40 Min
Pestiños andaluces
1 Std.