Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 65 g de azúcar
- 320 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
- 1 pellizco de sal
- 500 g de aceite para freír
Glaseado de chocolate
- 60 g de nubes
- 20 g de agua
- 60 g de nata
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 404 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 26.4 mg
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2h 20min
Rollo de chocolate
3h 15min
Cañas de chocolate rellenas de crema
3h
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3 Std. 35 Min
Bizcochitos con baño de chocolate rosa
1h 30min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Frosting de chocolate y mantequilla
10min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 Std. 15 Min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min