Charlota de chocolate blanco con fruta fresca

Charlota de chocolate blanco con fruta fresca

4.4 9 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz.
10 raciones

Składniki

Bizcochos de soletilla
  • 100 g de harina de repostería
  • 25 g de maicena
  • 4 claras de huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 120 g de azúcar glas
  • 4 yemas de huevo
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
Mousse de chocolate blanco
  • 3 hojas de gelatina
  • 60 g de azúcar
  • 220 g de chocolate blanco para postres
  • 40 g de mantequilla
  • 120 g de leche
  • 4 yemas de huevo
  • 4 claras de huevo
  • 1 pellizco de sal
Almíbar
  • 100 g de mermelada de albaricoque
  • 70 g de agua
  • 50 g de ron dorado (opcjonalnie)
Montaje y decoración
  • 200 g de mango maduro en trozos
  • 2 - 3 albaricoques frescos en cuartos
  • 1 melocotón en trozos
  • 1 kiwi
  • 10 hojas de menta fresca

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 251.5 mg
Białko 10 g
Kalorie 1695 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 53.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...