Wersje kompatybilne
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos de soletilla
- 100 g de harina de repostería
- 25 g de maicena
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 120 g de azúcar glas
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Mousse de chocolate blanco
- 3 hojas de gelatina
- 60 g de azúcar
- 220 g de chocolate blanco para postres
- 40 g de mantequilla
- 120 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 70 g de agua
- 50 g de ron dorado (opcjonalnie)
Montaje y decoración
- 200 g de mango maduro en trozos
- 2 - 3 albaricoques frescos en cuartos
- 1 melocotón en trozos
- 1 kiwi
- 10 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1695 kJ / 405 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 251.5 mg
Alternatywne przepisy
Hojaldre de mascarpone y manzana
45min
Tarta rayada
3 Std.
Mini quesadas con toffelate nevado
2h 10min
Tarta Bellini
24h
Tiramisú
5 Std. 20 Min
Tarta de limón y merengue
2h 10min
Tarta de chocolate blanco y negro
1 Std. 25 Min
Profiteroles de tiramisú
4h
Cheesecake tricolor
4h 30min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Flan de nata y vainilla
5 Std. 50 Min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1 Std. 50 Min