Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de berberechos frescos
- 4 cucharaditas de sal
- 500 g de carabineros pequeños
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 1000 g de agua
- 300 g de vino blanco Manzanilla
- ½ cucharadita de granos de pimienta negra
- 2 puerros (150-200 g) en trozos
- 80 g de mantequilla
- 80 g de harina
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 - 200 g de nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1409 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 396.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisque de bogavante
50min
Timbales de salmón con salsa holandesa
45 min
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
1h
Lubina con salsa de trufa
40 Min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Vichyssoise
2h 20min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Crema de marisco
40 Min
Crema de gambones
45 min
Crema con rape y gambas
30 min
Emulsión de patata con pulpo
50min