Wersje kompatybilne
Ajoblanco al tomate con ensalada de patata y cerezas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de almendra cruda sin piel
- 2 huevos duros
- 50 g de pimiento verde
- 50 g de pimiento amarillo
- 1 diente de ajo
- 270 g de agua
- 50 g de pan
- 250 g de tomate maduro por la mitad
- 10 g de vinagre de vino tinto
- ½ cucharadita de sal
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
Montaje
- 150 g de patatas cocidas en trozos pequeños
- ½ cebolla roja en juliana fina
- 12 aceitunas verdes sin hueso cortadas por la mitad
- 16 cerezas (deshuesadas) por la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 451.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de salmorejo, ventresca y pimiento
45min
Gazpacho de aguacate
10min
Gazpacho de melón
10min
Ensalada de arroz con aliño de gazpacho
1h 45min
Sopa fría cocktail
2h 5min
Gazpacho de manzanas, arándanos y cerezas
10min
Gazpacho de hummus
2h 5min
Gazpacho verde
10min
Gazpacho de zanahorias
10min
Salmorejo con pipirrana y caballa
15min
Ensalada de naranjas "picás"
20min
Gazpacho de mango
15min