![Truchas en escabeche Truchas en escabeche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/827DDDB9-9CB5-4C1D-9001-8B8EAA105323/Derivates/1bdb8577-2485-45de-bd6a-af438f7003f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de aceite de oliva
- 50 g de harina de trigo
- 4 truchas frescas limpias espolvoreadas con sal
- 1 cebolla en octavos (aprox. 200 g)
- 100 g de zanahoria en rodajas de 5 mm
- 4 dientes de ajo con piel, chafados
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 2 hojas de laurel secas
- 1 cucharadita de pimienta negra en grano
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de vinagre de vino blanco
- 100 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 250.6 mg
Alternatywne przepisy
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 Min
Vinagreta de pimientos
5min
Conejo en escabeche
48h 50min
Calamares a la americana
50 min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30 Min
Sardinas en escabeche
48h 25min
Setas de cardo con jamón
25 Min
Merluza a la koskera
45 Min
Bonito en escabeche
24 Std. 25 Min
Bacalao confitado al ajoarriero
1 Std.