Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de aceite de oliva
- 50 g de harina de trigo
- 4 truchas frescas limpias espolvoreadas con sal
- 1 cebolla en octavos (aprox. 200 g)
- 100 g de zanahoria en rodajas de 5 mm
- 4 dientes de ajo con piel, chafados
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 2 hojas de laurel secas
- 1 cucharadita de pimienta negra en grano
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de vinagre de vino blanco
- 100 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 250.6 mg
Alternatywne przepisy
Bacalao confitado al ajoarriero
1 Std.
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Porrusalda con bacalao
40min
Bonito a la riojana
50min
Sardinas en escabeche
48 godz. 25 min
Bonito en escabeche
24h 25min
Romanescu, gambones y almejas con salsa
1 Std. 20 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Níscalos guisados
30min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min
Marmitako
40min