Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 g wody
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
800 g świeżego makaronu, typu ravioli z dowolnym nadzieniem (patrz wariant)
-
200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
1 opakowanie sera ricotta (250 g)
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1654.9 mg
Białko
45.7 g
Kalorie
2899.5 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
40.7 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanada XXL
1 Std. 15 Min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6, TM7)
1 Std. 10 Min
Klasyczne burgery wołowe
1 Std.
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 Std. 15 Min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 Std.
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 Std. 20 Min
Zapiekanka makaronowa
45 Min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 Min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 Std.
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 Std.
Pastisio
1 Std. 10 Min
Zapiekanka z tortellini
30 Min