Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 g wody
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
800 g świeżego makaronu, typu ravioli z dowolnym nadzieniem (patrz wariant)
-
200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
1 opakowanie sera ricotta (250 g)
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1654.9 mg
Białko
45.7 g
Kalorie
2899.5 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
40.7 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min