
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
5 - 6 nóg z kaczki, ze skórą, z kością (ok. 200 g każda)
-
50 g miodu
-
45 g sosu sojowego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i tortilli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
125 g białego wina, wytrawnego
-
130 g ogórka
-
50 - 60 g czerwonej cebuli
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania tortilli
-
120 g śliwek suszonych, bez pestek
-
100 g wody
-
400 g pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)
-
10 g octu ryżowego
-
20 - 40 g sosu sriracha
-
8 tortilli pszennych (Ø ok. 25 cm)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
227 kcal /
951.2 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
441.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Boczek z kimchi
35 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Tacos z krewetkami
25 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Czarne bułki do burgerów
2 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min