Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g migdałów, blanszowanych
-
25 g rodzynek
-
40 g oliwy z oliwek
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g ryżu czarnego
-
200 g truskawek, świeżych pokrojonych na kawałki
-
80 - 100 g sera feta pokruszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
587 mg
Białko
9 g
Kalorie
1764 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Gotowanie kaszy pęczak i warzyw na parze (w stacji Thermomix Friend®)
40 min
Gotowanie kaszy gryczanej (w stacji Thermomix Friend®)
30 min
Gotowanie ryżu (w stacji Thermomix Friend®)
25 min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi, fetą i warzywami; Krem stracciatella
1 godz. 15 min
Gotowanie 450 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 350 g kaszy jaglanej
45 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Fantazje drożdżowe
45 min