Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g migdałów, blanszowanych
-
25 g rodzynek
-
40 g oliwy z oliwek
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g ryżu czarnego
-
200 g truskawek, świeżych pokrojonych na kawałki
-
80 - 100 g sera feta pokruszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
587 mg
Białko
9 g
Kalorie
1764 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 godz.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 450 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 350 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 200 g ryżu jaśminowego
35 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.