Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
TM6 TM5

Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem

4.0 (86 ocen)

Składniki

  • 1 gruszka, obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
  • 600 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 650 g ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1281.3 kJ / 306 kcal
Białko
28.8 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4.6 g
Sód
667 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy