Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem

Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem

4.0 94 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 1 gruszka obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
  • 600 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 650 g ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 667 mg
Białko 28.8 g
Kalorie 1281.3 kJ / 306 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...