
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
gruszka obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki1
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)1 szczypta
-
piersi z indyka, bez skóry, bez kości500 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa20 g
-
wody600 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki650 g
-
ząbki czosnku2
-
liści szpinaku baby, świeżych200 - 250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306 kcal /
1281.3 kJ
Białko
28.8 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
667 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska