
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1 gruszka obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
-
1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
-
600 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
650 g ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306 kcal /
1281.3 kJ
Białko
28.8 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
667 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13h 20min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1h
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1h 45min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1h 15min
Roladki z kurczaka z cebulą i suszonymi śliwkami
50min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1h 25min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1h