Wersje kompatybilne
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gruszka, obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
- 1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- 500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
- 600 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 650 g ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1281.3 kJ / 306 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 667 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 Std. 45 Min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 Std. 15 Min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 Std. 20 Min