Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem

Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem

4.0 93 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • gruszka obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
    1
  • cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości
    500 g
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
    20 g
  • wody
    600 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
    650 g
  • ząbki czosnku
    2
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 - 250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306 kcal / 1281.3 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 667 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...