Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem

Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem

4.0 93 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 1 gruszka obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
  • 600 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 650 g ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306 kcal / 1281.3 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 667 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...