Wersje kompatybilne
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 250 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g filetów z białej ryby, np. z mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- pieprz, mielony, do oprószenia ryby
- sok z ½ cytryny, małej, do skropienia ryby
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 100 g pieczarek, pokrojonych w 1 cm plastry
- 600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 150 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1482.3 kJ / 354 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 375.5 mg
Alternatywne przepisy
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 Std. 10 Min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 Min
Zupa z krewetkami i makaronem (dla dzieci)
25 Min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 Min
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Zupa krem z krewetek
45 Min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 Min
Zupa rybna z kolendrą
45 Min
Zupa szpinakowa z batatami
35 Min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Zupa rybna z warzywami
45 Min