
Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
filetów z białej ryby np. z mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby½ łyżeczki
-
pieprz, mielony do oprószenia ryby
-
sok z ½ cytryny małej, do skropienia ryby
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę150 g
-
pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry100 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354 kcal /
1482.3 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
9.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
375.5 mg