
Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
filetów z białej ryby np. z mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby½ łyżeczki
-
pieprz, mielony do oprószenia ryby
-
sok z ½ cytryny małej, do skropienia ryby
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę150 g
-
pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry100 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354 kcal /
1482.3 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
9.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
375.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Zupa krem z krewetek
45 min
Zupa rybna z warzywami
45 min
Zupa krem z wędzonym łososiem
20 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min