
Wersje kompatybilne
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 250 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g filetów z białej ryby np. z mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- pieprz, mielony do oprószenia ryby
- sok z ½ cytryny małej, do skropienia ryby
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 100 g pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry
- 600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 150 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 354 kcal / 1482.3 kJ
- Białko
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Sód
- 375.5 mg