Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
TM6 TM5

Sałatka z indykiem i fasolką szparagową

4.3 (75 ocen)

Składniki

  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    lub 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 20 g octu balsamicznego
  • 500 g wody
  • 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez twardych końcówek
  • 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
  • pomidor śliwkowy, pokrojony w ćwiartki, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1448 kJ / 346 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy