Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki soli
-
1
łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych - 80 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
- 500 g wody
- 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez twardych końcówek
- 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
- pomidor śliwkowy, pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 Min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 Min
Warzywa gotowane na parze
35 Min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 Min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 Min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min
Sałatka z piersi indyka
20 Min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55min
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
1 Std. 20 Min