
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki soli
-
1
łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych - 80 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
- 500 g wody
- 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek
- 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
- pomidor śliwkowy pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 346 kcal / 1448 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1 godz. 15 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min