Sałatka z indykiem i fasolką szparagową

Sałatka z indykiem i fasolką szparagową

4.3 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • soli
    ½ łyżeczki
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • octu balsamicznego
    20 g
  • wody
    500 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek
    300 - 350 g
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
    400 g
  • pomidor śliwkowy pokrojony w ćwiartki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 346 kcal / 1448 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...