Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
80 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
500 g wody
-
300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek
-
400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
-
pomidor śliwkowy pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
1 godz. 20 min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.