Urządzenia i Akcesoria
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Kluski jaglano-serowe
-
woda osolona, do gotowania klusek
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
120 g mąki jaglanej (patrz wskazówka), plus 1-2 łyżki (opcjonalnie) i dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
90 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g cukru
-
20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Sos truskawkowy
-
200 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g truskawek, świeżych
-
90 g banana, dojrzałego (1 szt.), pokrojonego na kawałki
-
śmietana, 12% tłuszczu ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
272.8 mg
Białko
26.3 g
Kalorie
1553.3 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
47.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1 godz. 10 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.