Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym

Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym

3.7 388 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

Kluski jaglano-serowe
  • woda osolona, do gotowania klusek
  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    500 g
  • jajko
    1
  • mąki jaglanej (patrz wskazówka), plus 1-2 łyżki (opcjonalnie) i dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    120 g
  • skrobi ziemniaczanej
    90 g
  • cukru
    20 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g
  • soli
    1 szczypta
Sos truskawkowy
  • truskawek, świeżych
    200 g
    200 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • banana, dojrzałego (1 szt.), pokrojonego na kawałki
    90 g
  • śmietana, 12% tłuszczu ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 371 kcal / 1553.3 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 47.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 272.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...