
Urządzenia i Akcesoria
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Kluski jaglano-serowe
-
woda osolona, do gotowania klusek
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
mąki jaglanej (patrz wskazówka), plus 1-2 łyżki (opcjonalnie) i dodatkowa ilość do oprószenia blatu120 g
-
skrobi ziemniaczanej90 g
-
cukru20 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM20 g
-
soli1 szczypta
Sos truskawkowy
-
truskawek, świeżych200 g
-
banana, dojrzałego (1 szt.), pokrojonego na kawałki90 g
-
śmietana, 12% tłuszczu ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
371 kcal /
1553.3 kJ
Białko
26.3 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
47.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
272.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska