Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 500 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 20 g miodu
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 - 2 szczypty suszonych płatków chili
- 2 szczypty tymianku, suszonego
- 1 liść laurowy, suszony
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 375 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos pomidorowy
40 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 Min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Czerwone pesto
5 min
Sos arrabbiata
40 min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2h 40min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Pesto pomidorowe
15 min
Sos paprykowy z salami
45 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Sos neapolitański
1 godz.