
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
2 łyżeczki szałwii, suszonej, otartej
-
1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (ok. 1000 g)
-
1000 g wody
-
300 g żurawiny, świeżej
-
180 g soku jabłkowego
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1 kawałek skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 6 x 2 cm)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
242 kcal /
1013 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
435 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska