Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
2 łyżeczki szałwii, suszonej, otartej
-
1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (ok. 1000 g)
-
1000 g wody
-
300 g żurawiny, mrożonej, (patrz wskazówka)300 g żurawiny, świeżej
-
180 g soku jabłkowego
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1 kawałek skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 6 x 2 cm)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1 godz. 20 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min