
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
rozmarynu, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
szałwii, suszonej, otartej2 łyżeczki
-
filet z piersi indyka, bez skóry i kości (ok. 1000 g)1
-
wody1000 g
-
żurawiny, świeżej300 g
-
soku jabłkowego180 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 g
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 6 x 2 cm)1 kawałek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
242 kcal /
1013 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
435 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska