Pierś z indyka z sosem żurawinowym

Pierś z indyka z sosem żurawinowym

4.7 320 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, suszonego, mielonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • szałwii, suszonej, otartej
    2 łyżeczki
  • filet z piersi indyka, bez skóry i kości (ok. 1000 g)
    1
  • wody
    1000 g
  • żurawiny, świeżej
    300 g
    300 g żurawiny, mrożonej, (patrz wskazówka)
  • soku jabłkowego
    180 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    100 g
  • laska cynamonu przełamana na pół
    1
  • skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 6 x 2 cm)
    1 kawałek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 242 kcal / 1013 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 435 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...