
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z botwinki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego10 g
-
botwiny z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)1 pęczek
-
masła pokrojonego na kawałki20 g
-
wody500 g
-
ogórek ze skórką1
-
rzodkiewek10
-
kefiru500 g
-
jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)200 - 250 g
-
soli1 - 1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)20 g
-
jajek ugotowanych na twardo6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.5 kcal /
734.4 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
9.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
549.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska