Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z botwinki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
10 g koperku, świeżego
-
1 pęczek botwiny z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
-
20 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
1 ogórek ze skórką
-
10 rzodkiewek
-
500 g maślanki500 g kefiru
-
200 - 250 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
6 jajek ugotowanych na twardo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
549.3 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
734.4 kJ /
175.5 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
9.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 h 15 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1 h 15 min
Chłodnik litewski
2 h 15 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 h 15 min
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 min
Chłodnik
10 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Zupa krem z kurek
40 min
Karp na słodko w galarecie
7 h 35 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min