
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z botwinki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
10 g koperku, świeżego
-
1 pęczek botwiny z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
-
20 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
1 ogórek ze skórką
-
10 rzodkiewek
-
500 g kefiru
-
200 - 250 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
6 jajek ugotowanych na twardo
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.5 kcal /
734.4 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
9.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
549.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chłodnik
10 min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1 godz. 15 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1 godz. 15 min
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min