Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

3.6 237 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego
  • 1 pęczek botwiny z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
  • 20 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 1 ogórek ze skórką
  • 10 rzodkiewek
  • 500 g kefiru
    500 g maślanki
  • 200 - 250 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 175.5 kcal / 734.4 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 9.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 549.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...