
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z botwinki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
10 g koperku, świeżego
-
1 pęczek botwiny z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
-
20 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
1 ogórek ze skórką
-
10 rzodkiewek
-
500 g kefiru
-
200 - 250 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
6 jajek ugotowanych na twardo
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.5 kcal /
734.4 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
9.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
549.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska