Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

3.6 227 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • koperku, świeżego
    10 g
  • botwiny z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
    1 pęczek
  • masła pokrojonego na kawałki
    20 g
  • wody
    500 g
  • ogórek ze skórką
    1
  • rzodkiewek
    10
  • kefiru
    500 g
    500 g maślanki
  • jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
    200 - 250 g
  • soli
    1 - 1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukru (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
    20 g
  • jajek ugotowanych na twardo
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 175.5 kcal / 734.4 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 9.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 549.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...