
Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie kaszy pęczak i warzyw na parze (w stacji Thermomix Friend®)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
10 g oleju
-
200 - 300 g kaszy jęczmiennej pęczak o czasie gotowania ok. 15 min
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 - 800 g warzyw, mieszanych szybko gotujących się, np. różyczek brokułu lub kalafiora albo cukinii, papryki, pieczarek, pokrojonych na 1-2 cm plastry (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. majeranku, oregano, bazylii
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
495 mg
Białko
8 g
Kalorie
1084 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kasza gryczana z warzywami (w stacji Thermomix Friend®)
30 min
Gotowanie kaszy gryczanej (w stacji Thermomix Friend®)
30 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 350 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min