
Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie kaszy pęczak i warzyw na parze (w stacji Thermomix Friend®)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
10 g oleju
-
200 - 300 g kaszy jęczmiennej pęczak o czasie gotowania ok. 15 min
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 - 800 g warzyw, mieszanych szybko gotujących się, np. różyczek brokułu lub kalafiora albo cukinii, papryki, pieczarek, pokrojonych na 1-2 cm plastry (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. majeranku, oregano, bazylii
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
259 kcal /
1084 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
495 mg