Pęczotto z pomidorami
TM6 TM5

Pęczotto z pomidorami

4.5 (750 ocen)

Składniki

  • 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 50 - 70 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
  • 450 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
    lub 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki soli
  • 475 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • liście bazylii, świeże, drobno posiekane, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1428.8 kJ / 341.3 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
55.5 g
Tłuszcz
10.8 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
6.3 g
Sód
366 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy