
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 50 - 70 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
- 450 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 30 g masła
-
2
łyżeczki oregano, suszonego
lub 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych - ½ łyżeczki soli
- 475 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- liście bazylii, świeże drobno posiekane, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 341.3 kcal / 1428.8 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 366 mg