Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów śliwkowych, pokrojonych na kawałki800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
300 - 330 g tuńczyka, z puszki, odsączonego, podzielonego na kawałki300 - 330 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
-
10 - 12 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ - 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
643.7 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
1947 kJ /
465.3 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
51.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 Min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 Std. 20 Min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 Std. 40 Min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 Min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 Min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 Min
Lasagne z warzywami
1 Std. 25 Min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 Min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 Min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min