
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
pomidora pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 1,5 cm plastry200 g
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy400 g
-
serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g
-
makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 9 min150 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612.6 kcal /
2563.1 kJ
Białko
26.6 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
11.9 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
1252.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min