Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem

Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem

4.2 271 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 150 g pomidora pokrojonego na 2 cm kawałki
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1,5 cm plastry
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 200 g serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
    200 g zielonego groszku, konserwowego, lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 150 g makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 9 min
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1252.9 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 2563.1 kJ / 612.6 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 11.9 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...