Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem

Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem

4.2 263 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • pomidora pokrojonego na 2 cm kawałki
    150 g
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 1,5 cm plastry
    200 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    400 g
  • serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
    200 g
    200 g zielonego groszku, konserwowego, lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 9 min
    150 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 612.6 kcal / 2563.1 kJ
Białko 26.6 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 11.9 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 1252.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...