
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
pomidora pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 1,5 cm plastry200 g
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy400 g
-
serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g
-
makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 9 min150 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612.6 kcal /
2563.1 kJ
Białko
26.6 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
11.9 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
1252.9 mg