Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki150 g pomidora pokrojonego na 2 cm kawałki
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1,5 cm plastry
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 liść laurowy, suszony
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g zielonego groszku, konserwowego, lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego200 g serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
150 g makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 9 min
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1252.9 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
2563.1 kJ /
612.6 kcal
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
11.9 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biała fasola z chorizo
50 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min