
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g sosu teriyaki
- 600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 150 g, grubość 3 cm, patrz wskazówka)
- 40 g ziaren sezamu, białego
- 1400 - 1500 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
- 8 plastrów korzenia imbiru, świeżego, grubości 1-2 mm
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1636.6 kJ / 391.2 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 823.4 mg
Alternatywne przepisy
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2小时 10 分钟
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 Std.
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9h
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 Std.
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1óra 35p
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 20 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2小时 10 分钟