Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
TM6

Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)

4.4 (58 ocen)

Składniki

  • 75 g sosu teriyaki
  • 600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 150 g, grubość 3 cm, patrz wskazówka)
  • 40 g ziaren sezamu, białego
  • 1400 - 1500 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 8 plastrów korzenia imbiru, świeżego, grubości 1-2 mm
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1636.6 kJ / 391.2 kcal
Białko
33.6 g
Węglowodany
6.6 g
Tłuszcz
25.1 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Błonnik
1.3 g
Sód
823.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 97 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy