Urządzenia i Akcesoria
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
75 g sosu teriyaki
-
600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 150 g, grubość 3 cm, patrz wskazówka)
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
8 plastrów korzenia imbiru, świeżego grubości 1-2 mm
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Omułki w białym winie
35 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min