Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)

4.4 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 75 g sosu teriyaki
  • 600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 150 g, grubość 3 cm, patrz wskazówka)
  • 40 g ziaren sezamu, białego
  • 1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 8 plastrów korzenia imbiru, świeżego grubości 1-2 mm
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 823.4 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 1636.6 kJ / 391.2 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...